Fibernät

DataConnect erbjuder tillsammans med våra leverantörs partners ett omfattande sortiment av fiberlösningar med överlägsen prestanda.

Kommunikationsinfrastrukturen utvecklas ständigt. DataConnect kan tillsammans med kunden skräddarsy en fiberlösning för FTTH, Byanät och Stadsnät likväl som inomhusinstallationer i kontors eller bostadsmiljö.

I sortimentet finner du produkter från världsledande leverantörer såsom mikrokabel, kanalisation, markskåp, kundavslut och mycket mera.

DataConnect gör det lite enklare!


REFERENSPROJEKT: Vellinge Stadsnät

fibernat-vellinge

Gräver för framtiden!

Vellinge stadsnät är ett kommunalt bolag vars syfte är att se till att alla kommunens hushåll, företag samt kommunens egna verksamheter effektivt förses med bredband via fiber med den senaste tekniken. För att garantera kommunens medborgare detta och hålla regeringens mål, som säger att minst 90 procent av alla hushåll och företag bör ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s år 2020, bygger Vellinge stadsnät ett nät som dom äger och ansvarar för.

I mars 2014 togs första spadtaget i Vellinge Stadsnäts satsning med att erbjuda hela kommunens invånare snabbt bredband via fiber. Nätet byggs som ett s.k. öppet nät, där slutkunden fritt kan välja mellan en mängd olika tjänster från välkända leverantörer inom bredband, TV och telefoni. I januari 2015 passerades 1500 anslutna hushåll.

DataConnect levererar genom Eltel Networks, en av Sveriges främsta infranetbyggare, en komplett fiberlösning bestående av OFS fiberkabel, kanalisation och ODFer mm. Eltel Networks valde oss för att vi är en stabil och trygg partner i denna typ av projekt. DataConnects ambition är alltid att hålla hög leveranssäkerhet och leverera service och support i världsklass, vilket i sin tur leder till ökad lönsamhet i projekten.

Du vill väl också bli mer lönsam i dina projekt? Kontakta oss så berättar vi mer hur vi kan hjälpa dig.