Kontorsnät

Fiber, koppar, kompetens och service paketerat från DataConnect!
Dagens nätverkssystem har att hantera de växande kraven från större och större bandbredd inom det lokala nätverket. DataConnect tillsammans med Brand-Rex erbjuder kompletta kontorslösningar inom samtliga kategorier från 6 och uppåt inom såväl oskärmade, skärmade och fiberlösningar.


REFERENSPROJEKT: Mall of Scandianvia

kontorsnat-mallofscandinavia

Framtidens shoppingupplevelse i Stockholm/Solna!

Mall of Scandinavia erbjuder den ultimata kombinationen av internationella och skandinaviska handelsaktörer. I Norden har förutsättningarna för flagship stores och innovativa butikskoncept aldrig varit bättre – 230 butiksytor och ca 101,000 m2 butiksyta. Vi skapar en shoppingdestination.
Mall of Scandinavia ger nya aktörer och koncept en helt unik möjlighet att etablera sig på den nordiska marknaden, vilket möjliggör en perfekt symbios för det bästa inom mode, design, teknik, sport och mat. En unik retailmix.

Mall of Scandinavia består av totalt sju våningsplan. Parkeringsmöjligheter på flera plan skapar ett naturligt flöde från flera håll, och gör alla våningsplan lika livfulla och intressanta för besökaren. Totalt finns hela 4,000 parkeringsplatser, alla uppvärmda och under tak. De fyra elementen vind, vatten, eld och jord skapar intressanta mötesplatser i köpcentrumet. Organiskt formade stråk skapar en inspirerande shoppingupplevelse. Friends Arena ligger alldeles intill.

Till projektet levererar DataConnect genom GoodTech AB en komplett kabelsystemslösning bestående av koppar- och fiber. I kopparnätet används både skärmad och oskärmad lösning beroende på omständigheter i olika delar av gallerian. Fiber används i backbonenätet mellan våningsplanen. Samtlig installationspersonal har genomgått certifieringsutbildning sammansatt av Brand-Rex och DataConnect för att kunna lämna ifrån sig en komplett systemgaranti så nätet uppfyller ställda krav i 25 år beträffande transmission och miljö.

Vill du veta mer? Kontakta oss!


REFERENSPROJEKT: Malmö Live

kontorsnat-malmoelive

Malmös nya sociala och kulturella mötesplats!

Malmö Live är ett helt kvarter fullt av möjligheter! Här byggs ett konserthus, en kongressanläggning och ett hotell med flera serveringar som välkomnar alla. Dessutom byggs kontor och bostäder som tillsammans med kulturen, musiken och restaurangerna kommer att skapa ett härligt kvarter fullt av liv och rörelse. Totalt omfattar Malmö Live, 90000 kvadratmeter, ett helt kvarter där människor bor, arbetar och träffas. Livet ska upplevas live!

Malmö Live kommer att certifieras enligt det internationella miljösystemet LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) och siktar på den högsta nivån Platina. Faktorer som materialval, inomhusmiljö, design och vattenförbrukning vägs in i bedömningen. Huset byggs också i enlighet med Miljöbyggprogram Syd Klass A.

Till projektet har DataConnect genom Skanska Installation El AB levererat en komplett kabelsystemslösning bestående av koppar- och fiberprodukter från Brand-Rex, vilka är den enda kabelsystemstillverkaren i världen som är helt koldioxidneutrala. Klimatsmart, så klart!

Vill du också vara med och påverka miljön positivt genom att välja rätt kabelsystem? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Klicka här för mer information om Brand-Rex och deras miljöarbete.


REFERENSPROJEKT: Sahlgrenska Universitetssjukhuset
Boic, Bild- och interventionscentrum

kontorsnat-sahlgrenska

Regionalt bild- och interventionscentrum

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är Västra Götalandsregionens regionssjukhus och erbjuder ett omfattande högspecialiserat vårdutbud för hela regionen. Detta medför att sjukhuset ska bedriva ytterst komplex diagnostik och komplicerad terapi.Bildgivande tekniker är den gemensamma nämnaren för verksamheterna i det Bild- och interventionscentrum, som behövs för att dagens och morgondagens diagnostiska och behandlingsmässiga behov ska kunna tillgodoses inom Västra Götalandsregionen.

Byggnaden kommer att innehålla MR-kameror, PET/CT-kameror, hybridsalar, interventionssalar, cyklotron med tillhörande radiofarmakalab samt en sterilcentral. Projektet kommer att genomföras och tas i bruk i etapper där varje etapp tydligt avgränsas.

Sahlgrenska har valt att installera ett kabelsystem som klarar höga hastigheter och kan hantera de stora mängder data som krävs. Spridningsnätet är ett C6A kabelsystem som klarar överföringshastigheter upp till 10 Gigabit Ethernet och stämnätet byggs med Singelmodefiber som klarar överföringshastigheter på minst 100 Gigabit Ethernet.

Dataconnect levererar hela kabelsystemet till BOIC genom installatören Imtech Elteknik. Fabrikat på kabelsystemet är Brand-Rex, som förutom att tillverka högkvalitativa produkter för nätverksinfrastruktur också strävar att göra det med så låg miljöpåverkan som möjligt. Brand-Rex organisation och tillverkning är Koldioxid Neutral.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

brandrexcarbonneutrallogo